Dizajn interijera i eksterijera


Cilj dizajniranja interijera i eksterijera je izvući maksimum, ali i pravilno i funkcionalno iskoristiti zadani prostor u skladu sa željama i načinom života klijenta. Izrada Idejnog projekta dizajna interijera započinje izlaskom na teren i izradom postojećeg stanja (ukoliko već ne postoji tlocrt objekta), na temelju kojeg se u suradnji s klijentom izrađuje novo rješenje.

Počinje se konceptom kao polazišnom točkom uređenja prostora i izrađuje se 3D model u kompjuterskom programu da klijent može ostvariti dojam o odnosu elemenata u prostoru. Prema odabranom modelu izrađuje se Idejna dokumentacija koja obuhvaća izradu detaljnih nacrta, tlocrta i pogleda za sve prostorije ili vanjski prostor, kao i prijedlog namještaja, zidnih i podnih obloga i rješenja rasvjete, te niz prijedloga, smjernica, ponuda i troškovnika. Uz to, 3D vizualizacije olakšavaju klijentu da si predoči kako će prostor izgledati u stvarnosti, pa je olakšano definiranje boja, obloga, odabir namještaja ili izrada namještaja po mjeri.

Projektna dokumentacija i vizualizacije koriste se i od strane izvođača i nadzora radova kako bi se svi radovi lakše i preciznije izveli. Svaki se korak određuje u dogovoru i uz odobrenje klijenta kako bi prostor u konačnici odgovarao njegovim potrebama, željama i zahtjevima.