Zašto angažirati profesionalca za posredovanje na tržištu nekretnina?


zašto angažirati agenta za nekretnine

SIGURNOST
Upuštati se samostalno u kupnju ili prodaju nekretnine bez stručne pomoći može biti vrlo stresano i rizično. Stručne osobe u posredovanju prometa nekretninama upućene su u pravnu regulativu, građevinsku struku, ugovorne odnose te sve ostale administrativne procedure te će vam pružiti sigurnost prilikom kupoprodaje. Ishodovanje potrebne dokumentacije bez stručne pomoći oduzeti će vam vrijeme a i najmanji propust može dodatno sve zakomplicirati. Prepuštanjem cijelog procesa u ruke stručnjaka uvelike će vam pomoći da što prije prodate ili pronađete svoju nekretninu.

ISKUSTVO
Kvalitetna Agencija za nekretnine okuplja tim stručnjaka iz raznih područja kao što su agenti, pravnici, financijski savjetnici, projektanti, procjenitelji…koji će svojim iskustvom uvelike ubrzati kupoprodajni proces. Također ukoliko samostalno ulazite u kupoprodajni proces vrlo često je teško objektivno sagledati stvari te odvojiti emocije prilikom pregovora što može rezultirati gubitkom potencijalnog kupca. Upravo iz toga razloga angažiranjem stručnjaka u posredovanju prepuštate da pregovaranje ili u slučaju prodaje nekretnine, prezentiranje, obavi osoba koja će realno sagledati obadvije strane i pokušati se izboriti za obostrano zadovoljstvo.

POZNAVANJE TRŽIŠTA
Tržište nekretnina može biti vrlo specifično ukoliko se ne prati, te će se teško realno procjeniti vrijednost vlastite nekretnine bez stručne osobe koja je svakodnevno u doticanju sa promjenama. Prilikom pregovora poznavanje tržišta od strane stručnjaka omogućava prezentaciju kojom će se moći kvalitetno opravdati cijena određene nekretnine. Isto tako s druge strane potencijalnim Prodavateljima savjetovati će se cijena prema realnom stanju trenutno na tržištu kako bi se njihova nekretnina prodala u što kraćem roku.

MARKETING
Kvalitetan marketing danas je postao jedan od ključnih elemenata prilikom prezentacije nekretnina ali isto tako omogućava potencijalnim kupcima da što preciznije pronađu traženu nekretninu. Samostalnim oglašavanjem možete izgubiti svoje vrijeme i uložen novac dok će stručnjaci na tom području usmjeriti oglašavanje na područja koja će dati svoje rezultate.

EKSKLUZIVNA PONUDA
Vrlo često svi želimo nešto što nije svima dostupno a upravo to se omogućava kupcima koji imaju priliku pogledati nekretnine u ekskluzivnoj ponudi. Također nešto što se nudi previše može imati negativan učinak stoga se sve više ljudi odlučuje na određeno vrijeme svoju nekretninu prepustiti jednoj Agenciji za nekretnine koja će istu prezentirati na jedinstven način te uložiti dodatan trud. Određene nekretnine mogu ostati samo u bazi Agencije za nekretnine tako da će samo kupci koji se obrate istoj imati priliku za razgled.

KLJUČ U RUKE
Angažiranjem stručnjaka za posredovanje na tržišu nekretnina koji ujedno nude i uslugu tzv. Ključa u ruke, najjednostavniji je način s kojim na jednom mjestu dobivate potpunu uslugu, Bilo da se radi o prodaji ili kupnji nekretnine to će vam uvelike olakšati cijeli proces te ćete uštediti svoje vrijeme i novac koji bi potrošili tražeći za svaki sektor pojedinačnu osobu. Kompletan proces od odabira nekretnine preko pregovora, potpisa Ugovora do stjecanja vlasništva te svega ostalog što vam bude potrebno prepustite profesionalcima za posredovanje na tržištu nekretnina.